Quiche Lorraine

Quiche Lorrainemed bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Quiche Lorrainemed bacon

  • 2 t 30 min
  • 6 personer

Ingredienser

MÖRDEG
  • 170 g kallt smör
  • 250 g mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 st äggula
  • eventuellt kallt vatten
FYLLNING Äggstanning
  • 3 dl gräddfil eller vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • Riven muskotnöt
  • Salt
Skriv ut recept

Enkelt Quiche Lorraine-recept

Upplev smaken av Frankrike med Quiche Lorraine, en paj som förenar krispigt bacon, ägg och grädde i en perfekt balans mellan smak och konsistens. Denna klassiker är känd för sin rika smak som gör den idealisk för allt från en avslappnad brunch till eleganta middagar.

Quiche Lorraine är mångsidig och uppmuntrar kreativitet i köket, där den kan anpassas med grönsaker och ostar. Dyk ner i receptet på Quiche Lorraine och upptäck varför denna älskade maträtt har vunnit hjärtan över hela världen.


Gör så här

MÖRDEG:

  1. Skär smöret i små bitar.
  2. Smula smöret med mjöl och salt tills det blir som riven ost.
  3. Sätt ihop degen med 1 äggula och tillsätt kallt vatten om det behövs.
  4. Rulla degen till en boll, slå in den i plastfolie och ställ den i kylskåpet (minst 1 timme).
  5. Sätt ugnen på 200°C.

FYLLNING:

  1. Stek bacontärningarna i en mycket het stekpanna i lite olja tills de är krispiga och gyllene.
  2. Låt de stekta bacontärningarna rinna av på ett hushållspapper.

PAJSKALET:

  1. Ta ut mördegsdegen ur kylskåpet.
  2. Kavla ut mördegen.
  3. Klä pajformen (ca 23 cm i diameter) med mördeg och skär överflödig deg från kanten.
  4. Nagga mördegsdegen med en gaffel, täck mördegsdegen med bakplåtspapper.
  5. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter mitt i ugnen.
  6. Ta ut pajformen ur ugnen.
  7. Riv osten grovt.
  8. Bred ost och bacon i pajskalet. Spara lite bacon till garnering till sist.

ÄGGSTANNING:

1. Rör ihop gräddfil med mjölk och ägg.
2. Strö över nyriven muskotnöt, salt och nymalen peppar.
3. Häll blandningen över bacon och ost i pajen. Sätt in pajen i ugnen och grädda färdigt (ca 25 minuter).
4. Låt pajen vila – den ska fortfarande vara varm när den serveras. Garnera med stekt bacontärning och persilja före servering.
5. Smaklig måltid!