Recept på twisted bacon - så här gör du bacon twisters – Tulip

Twisted bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Twisted bacon

  • 40 min
  • 2 personer

Ingredienser

Skriv ut recept

Låt oss presentera twisted bacon! Är du en äkta baconälskare? Då måste du verkligen testa det populära TikTok receptet twisted Bacon. En riktig bacontwist som är både dundergod och busenkel att laga. Tillsammans med en kall dippsås blir twisted Bacon en perfekt aptitretare, tapasrätt eller ett extra proteinrikt snacks. När du snurrar baconet så skapas en tunnel som håller inne baconets naturliga olja och gör att baconet blir extra saftigt.

För att laga twisted Bacon är allt du behöver bacon och en god kall sås. Det är bara att snurra baconet och lägga på ett ugnsgaller. Vill du krydda det med något specifik krydda gör du det innan du snurrar ditt bacon. Sedan går de in i ugnen i 40 minuter tills de blivit riktigt saftiga och krispiga. Låt svalna något och servera med din favoritsås. Bon Apétit!

Våra twisted Bacon går även utmärkt att servera som en sötare version till helgmyset. Då kan du strö över lite brunt socker eller lönnsirap på baconen innan de åker in i ugnen. Visst låter det smaskigt?

Sugen på att testa fler enkla och smaskiga bacontapas? Prova gärna någon av våra andra recept Bacon breadsticks och Baconlidade dadlar också.


Gör så här

Gör så här
Värm ugnen till 175°C.  Krydda baconet om du vill. Annars snurra direkt och lägg på ett galler.

Ställ in i ugn i 40 min i mitten och ställ en plåt under så att det inte droppar olja i ugnen.

Lägg lite folie eller bakplåtspapper på så blir det enklare att städa.

Servera
Dippa i en god kall sås.


Tips

Vill du snacksa på bacon till efterrätt eller fredagsmyset?

Häll över lite brunt socker eller lönnsirap innan du ställer in dina twisted bacon i ugnen.