Pastasallad med rökt skinka - Tulip

Pastasallad med rökt skinka

(0 st) Mitt betyg: 0

Pastasallad med rökt skinka

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pkt Tulip rökt skinka, strimlad
  • 1 st kruksallad
  • 12 st körsbärstomater
  • 150 g majs
  • 4 st ägg
  • 6 dl pasta
  • 2 dl krutonger
Dressing
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • 3 msk hackade färska örter, t ex gräslök och persilja
Skriv ut recept

Perfekta rätten när du ska preppa lunchlådor. Skinka är ett bra val när man vill ha ett magert och proteinrikt alternativ.


Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Lägg äggen i kokande vatten och koka ca 6-8 min.

När pastan och äggen är klara, ställ dem åt sidan för att svalna.

Gör nu dressingen genom att blanda gräddfil, rapsolja, citronsaft, honung och hackade örter i en skål. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar.

Skölj och torka sallad, riv sedan i mindre bitar. Dela de avsvalnade äggen på hälften och skär tomater i mindre bitar. Häll av vätskan från majsen.

Ta fram en stor bunke, blanda pasta, sallad, strimlad rökt skinka, tomater och majs.

Klicka på lite av örtdressingen och blanda om försiktigt. Fördela på tallrikar och toppa med krutonger, ägghalva och extra dressing.