Baconsnaps

Baconsnaps

(6 st) Mitt betyg: 0

Baconsnaps

  • 25 min
  • 8 personer

Ingredienser

  • 250 g Tulip Bacon
  • 7 dl snaps/vodka
Skriv ut recept

En snaps för dig som aldrig får nog av bacon. Bjud på någonting unikt till dina baconälskande vänner - utmärkt snaps till högtider som påsk eller midsommar eller jul.


Gör så här

Skär baconskivorna i små bitar och stek i en panna på medelhög värme, tills de är spröda, men inte brända.

Häll snaps/vodka och baconbitar i en glasburk.

Häll försiktigt fettet på toppen. Skruva på locket på burken och ställ i frysen.

Ta bort fettlagret och baconbitarna försiktigt efter minst 24h. Snapsen kan vara grumlig och det kan finnas lite bacon kvar.

Filtrera därför genom ett kaffefilter och häll i en flaska.

Servera iskallt.