Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

(0 st) Mitt betyg: 0

Fläskpannkaka

  • 1 t 25 min
  • 4 personer

Ingredienser

BACON
  • 300 g bacontärningar
  • 4 skivor bacon
PANNKAKSDEG
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 7,5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 6 st ägg
TILLBEHÖR
  • lingonsylt eller rårörda lingon
Skriv ut recept

Den ugnsbakade fläskpannkakan är en svensk traditionell maträtt bakad med smör och fläsk. Fläskpannkakan serveras med lingonsylt eller rårörda lingon. 


Gör så här

BACON:
Stek bacontärningar och baconskivor i en varm panna tills de är krispiga och gyllene.
Lägg de stekta bacontärningarna och baconskivorna på papper.

PANNKAKSDEG:
Sätt ugnen på 175 ° C.

Smöra en ugnsfast form alternativt klä in i bakplåtspapper.
Lägg bacontärningarna i den ugnsfastaformen.

Rör om mjöl, salt, bakpulver, socker och mjölk tillsammans och låt blandningen vila i en timme.

Smält smöret. Vispa det smälta smöret med äggen och rör i mjölblandningen.
Häll smeten över de stekta bacontärningarna i formen.
Täck med baconskivor.

BAKNING:
Baka tills fläskpannkakan är genomstekt och gyllen (ca 30-40 minuter).

SERVERING:
Servera fläskpannkakan varm med lingonsylt eller rår rörda lingon.