Hjärtformad ägg och bacon

Hjärtformad ägg och bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Hjärtformad ägg och bacon

  • 25 min
  • 1 person

Ingredienser

  • 40 g bacon i skivor
  • 1 st ägg
  • gräslök
  • svartpeppar
  • 1 st rostbröd
Skriv ut recept

Vill du ge din kära extra omtanke till frukost eller lunch? Hjärtformat ägg är enkelt och uppskattat, och minst lika gott som vanligt - om inte godare då?!


Gör så här

Förvärm ugnen till 200 ºC eller 190 ºC om du har varmluftsugn.

 

BACON HJÄRTA:

Baka baconen i ugnen direkt i ugnfast stekpanna eller lägg bakplåtspapper på ett bakplåt och forma ett baconhjärta av två bitar bacon.
Använd gärna en hjärtform eller forma ett hjärta av upprullat aluminiumfolie för att enklare forma baconet.
Baconhjärtat bakas i ugnen i cirka 6 minuter, eller tills det är ungefär 50% klar.

Ta ut stekpannan, eller plåten ur ugnen och knäck försiktigt ett ägg ner i mitten av baconhjärtat. Baka baconhjärtat i ugnen i cirka 8-10 minuter, eller tills ägget är lätt gyllene. 

Toppa med gräslök och peppar.

Servera baconhjärtat på en fin tallrik med rostat bröd.