

Kycklingsoppamed bacon, morot och gräslök
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 paket Tulip bacon
- 1 st gul lök
- 1 st vitlök
- 3 st lagerblad
- 8 st morötter
- 8 dl grönsaksbuljong
- 250 g kycklingfilé
- 100 g sockerärtor
- 1 msk gräslök
Gör så här
Soppa:
Lägg lök, morötter och lagerblad i en stor gryta med en klick smör.
Bryn lätt innan du slår på buljongen.
Koka cirka 20 minuter, tills morötterna är mjuka. Mixa allting tills du får en slät puré.
Godast blir det om du mixar med lagerbladen kvar i. Salta och peppra efter smak.
Tillbehör:
Stek kycklingen och skär varje filé i 2–3 bitar.
Stek Tulip bacon (i skivor eller färdiga tärningar) tills de är spröda och krispiga. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
Skölj sockerärtorna och koka dem snabbt i soppan.
Klipp gräslöken fint. Fördela kycklingfiléerna i 4 skålar.
Häll sedan på den varma soppan och toppa med bacon, finklippt gräslök och lite frön för extra krisp.