
Baconlindade köttbullar med potatismosLagat i airfryer
Ingredienser
- 2 paket Tulip Bacon i skivor
- 400 g köttfärs
- 3 tsk ströbröd
- 1 ägg
- ½ lök
- 1 vitlök
- ¼ tsk muskot
- Svartpeppar och kryddpeppar
- 400 g potatis
- 2 dl grädde
- 60 g smör
- 1 dl ettika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 2 st rödlök
Gör så här
- Hemlagade köttbullar: Blanda köttfärs, ströbröd, ägg, lök, vitlök, muskot, kryddpeppar och svartpeppar i en skål.
- Se till att blanda väl.
- Forma små köttbullar, cirka 25 gram var.
- Dela baconet i två delar och snurra varje köttbulle med en halva av baconet.
- Lägg den lösa änden nedåt när du steker dem.
Stek i airfryer på 205 grader i cirka 12-15 minuter. - Potatismos: Koka hela potatisar i cirka 25 minuter, tills de är mjuka.
- Häll av vattnet och tillsätt cirka 2 dl grädde och 60 gram smör. Mosa tillsammans med en potatisstöt.
- Smaka av med salt och peppar.
- Picklad rödlök: Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt skivad rödlök.
- Låt det dra i minst 2 timmar, gärna över natten.
Tips
OBS: Det är viktigt att komma ihåg att alla airfryer-maskiner kan bete sig olika.