Baconlindade köttbullar med potatismos

Baconlindade köttbullar med potatismosLagat i airfryer

(0 st) Mitt betyg: 0

Baconlindade köttbullar med potatismosLagat i airfryer

Ingredienser

  • 2 paket Tulip Bacon i skivor
  • 400 g köttfärs
  • 3 tsk ströbröd
  • 1 ägg
  • ½ lök
  • 1 vitlök
  • ¼ tsk muskot
  • Svartpeppar och kryddpeppar
  • 400 g potatis
  • 2 dl grädde
  • 60 g smör
  • 1 dl ettika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 st rödlök
Skriv ut recept

Utmana den klassiska köttbullar och potatismos med världens bästa smaksättare - BACON! Dessutom tillagar vi detta i airfryer, vilket ger en krispig yta och saftig mitt! 


Gör så här

  1. Hemlagade köttbullar: Blanda köttfärs, ströbröd, ägg, lök, vitlök, muskot, kryddpeppar och svartpeppar i en skål.
  2. Se till att blanda väl.
  3. Forma små köttbullar, cirka 25 gram var.
  4. Dela baconet i två delar och snurra varje köttbulle med en halva av baconet.
  5. Lägg den lösa änden nedåt när du steker dem.
    Stek i airfryer på 205 grader i cirka 12-15 minuter.
  6. Potatismos: Koka hela potatisar i cirka 25 minuter, tills de är mjuka.
  7. Häll av vattnet och tillsätt cirka 2 dl grädde och 60 gram smör. Mosa tillsammans med en potatisstöt.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Picklad rödlök: Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt skivad rödlök.
  10. Låt det dra i minst 2 timmar, gärna över natten.


Tips

OBS: Det är viktigt att komma ihåg att alla airfryer-maskiner kan bete sig olika.