Lättrimmad torsk med bacon

Lättrimmad torsk med baconmed rödbetor, kapris, fänkål och skirat smör

(0 st) Mitt betyg: 0

Lättrimmad torsk med baconmed rödbetor, kapris, fänkål och skirat smör

  • 50 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 600 g torskfilé el. torskrygg
  • 6 st rödbetor
  • 1 burk kapris
  • 1 st fänkål
  • 1 dl dill
  • 0,5 dl olja
  • 1 st citron
  • 1,5 pkt Tulip Bacon
  • 200 g smör
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
Skriv ut recept

Gör så här

Lös saltet i vattnet. Rimlagen ska vara klar.

Portionera torsken och lägg i lagen ca. 20 min. Koka rödbetorna under tiden.

Skiva fänkålen tunt. Mixa dill och olja. Blanda och tillsätt lite salt, peppar och citron efter smak.

Knaperstek bacon, låt rinna av på hushållspapper. Smält smöret.

Häll av och skala rödbetorna.

Värm en panna. Ta torsken från lagen, skölj och torka med hushållspapper.

Stek gyllene på båda sidor. Torsken är färdig när den är 52° eller när den börjar skikta sig i lamellerna.