Bacone med sallad, ost och tacokryddad färs.

Bacone med sallad, ost och tacokryddad färs.

(0 st) Mitt betyg: 0

Bacone med sallad, ost och tacokryddad färs.

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt Tulip Bacon, skivat
  • 350 g Köttfärs
  • 1 pkt Tacokrydda
  • 50 g Riven cheddarost
  • Bladsallad
  • 15 st Körsbärstomater
  • 100 g Majs
  • ½ Gurka
  • 1 dl Dressing av eget val
  • Olja
  • Aluminiumfolie
Skriv ut recept

Att toppa med Bacone kan göra vilken maträtt som helst lite roligare. Här är ett recept på en tacoinspirerad sallad med just Bacones som topping för en extra känsla! 


Gör så här

BACONE

  1. Gör små koner med aluminiumfolie, 6cm höga. 
  2. Använd händerna för att göra den spetsig i ena delen och platt i andra sidan. 
  3. Värm ugnen till 190˚C.
  4. Snurra två skivor bacon på varje aluminiumfolie-kon. Lägg in de i ugnen i ca. 15 minuter tills de är gyllenbruna och krispiga. 
  5. Ta ut baconen, låt de svalna och ta bort folien. 

KÖTT OCH SALLAD

  1. Skölj och torka av salladsblandningen, skär tomaterna på mitten och tärna gurkan. 
  2. Lägg upp salladen på ett serveringsfat med gurkan, tomaterna och majsen. 
  3. Värm upp en stekpanna och tillsätt olja. 
  4. Stek färsen tills den är genomstekt och tillsätt tacokrydda. 
  5. Låt köttet svalna och blada ihop det med den rivna osten. 
  6. Lägg färsblandningen i dina stekta bacones. 
  7. Placera sedan dina fyllda bacones på salladen och tillsätt dressing. 

 

Se receptet som video här: