
Bacone med sallad, ost och tacokryddad färs.
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt Tulip Bacon, skivat
- 350 g Köttfärs
- 1 pkt Tacokrydda
- 50 g Riven cheddarost
- Bladsallad
- 15 st Körsbärstomater
- 100 g Majs
- ½ Gurka
- 1 dl Dressing av eget val
- Olja
- Aluminiumfolie
Gör så här
BACONE
- Gör små koner med aluminiumfolie, 6cm höga.
- Använd händerna för att göra den spetsig i ena delen och platt i andra sidan.
- Värm ugnen till 190˚C.
- Snurra två skivor bacon på varje aluminiumfolie-kon. Lägg in de i ugnen i ca. 15 minuter tills de är gyllenbruna och krispiga.
- Ta ut baconen, låt de svalna och ta bort folien.
KÖTT OCH SALLAD
- Skölj och torka av salladsblandningen, skär tomaterna på mitten och tärna gurkan.
- Lägg upp salladen på ett serveringsfat med gurkan, tomaterna och majsen.
- Värm upp en stekpanna och tillsätt olja.
- Stek färsen tills den är genomstekt och tillsätt tacokrydda.
- Låt köttet svalna och blada ihop det med den rivna osten.
- Lägg färsblandningen i dina stekta bacones.
- Placera sedan dina fyllda bacones på salladen och tillsätt dressing.