Bakad focaccia med bacon och rosmarin

Bakad focaccia med bacon och rosmarin

(0 st) Mitt betyg: 0

Bakad focaccia med bacon och rosmarin

  • 25 t 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 5 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 250 g vetemjöl
  • 130 g durum vetemjöl
  • 10 g rågmjöl
  • 10 g havsalt
  • 4 msk olivolja
  • 2 kruka färsk rosmarin
  • 80 g bacon i skivor
  • 1 tsk flingsalt
Skriv ut recept

Gör så här

DEG:

Rör om jäst och vatten tillsammans.

Tillsätt mjöl och kör degen i mixern 17 minuter med något över medelhastighet.
Tillsätt salt och rör om i ytterligare 1 min.

Täck degen med plastfolie och kyl sedan i 24 timmar.


BAKNING:

Smöra 2 st små ugnsfastformer med olja och tillsätt sedan färska kvistar rosmarin.
Placera 2 skivor bacon runt krukornas sida.

Häll 300 g deg i varje panna. Degen ska höjas tills den träffar kanten på pannan. Tillsätt några fler rosmarinkvistar, saltflingor och resten av oljan.

För in ett finger i degen på fem ställen så att det finns några hål med olja och rosmarin.

Baka focaccian i en förvärmd ugn vid 250 ° C i 12 min.
Vänd sedan brödet ur pannan och baka i ytterligare 6 minuter.

Mängden olja i pannan tillsammans med degen ger brödet en fin krispig skorpa.