Bacon Cornflakes med choklad - Recept - Tulip

Bacon Cornflakesmed choklad

(1 st) Mitt betyg: 0

Bacon Cornflakesmed choklad

  • 4 personer

Ingredienser

Skriv ut recept

Du kommer att bli förvånad över hur gott bacon och choklad kompletterar varandra. Det spröda och salta baconet gör sig riktigt gott tillsammans med den söta chokladen. Om du vågar prova denna söta och salta kombination, så är detta bacon-cornflakes-receptet perfekt.

Ingredienserna är nämligen få, och några som många redan har i skafferiet. Blanda i baconet i smeten, eller toppa det färdiga godiset med bacon - eller båda!

Baka detta godis till familjen, eller en baconälskare. Om du tycker om kombinationen av choklad och bacon, så prova gärna våra andra recept: karamelliserat bacon och rocky roads.

Detta godis förvaras kylt och bör ätas inom 3 dagar.


Gör så här

1. Lägg baconskivorna på en bakplåt med bakplåtspapper.

2. Stek skivorna i ugnen på 200 grader i ca. 15 minuter, tills att baconet är gylleneoch krispigt.

3. Ta ut ur ugnen och lägg på lite pappershandduk så att fettet rinner av.

4. Låt baconskivorna kallna innan du skär i mindre bitar.

5. Smält chokladen och blanda cornflakes och choklad med ca. hälften av baconet.

6. Lägg ut med en liten sked på bakplåtspapper eller i små formar, och strö över resten av baconet över chokladen medans den är smält. 

Låt stelna och servera!


Tips

Detta godis klarar sig ca. 2-3 dagar i kylskåp.