Baconsylt med äpple och farinsocker - Recept - Tulip

Baconsylt med äpple

(2 st) Mitt betyg: 0

Baconsylt med äpple

  • 8 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 150 g Tulip Bacon i skivor
  • 1 st lök
  • 1 st äpple
  • 2 msk farinsocker
  • 0,5 dl honung
  • 1 dl äpplevinäger
  • 0,5 st färsk chilipeppar
Skriv ut recept

Denna baconsylt med äpple är det perfekta tillbehöret till ost, tapas eller på hamburgaren! Bara din fantasi sätter gränser.

 


Gör så här

Baconsylt

  1. Skär bacon i små bitar, eller använd bacontärningar. Stek krispigt i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skala och finhacka lök. Stek tills den är mjuk i samma stekpanna som baconet för att få smak av fettet från baconet. 
  3. Skölj, skala och skär äpple i små bitar. 
  4. Tillsätt äpple, honung, farinsocker och äpplevinäger i stekpannan och låt sjuda i 5 minuter. 
  5. Häll blandningen i en skål, tillsätt baconet. Mixa med en stavmixer till en len konsistens. 
  6. Vill du ha mer hetta, blanda i färsk chili.