Pecanpaj - recept Tulip

Pecanpajmed karamelliserat bacon

(2 st) Mitt betyg: 0

Pecanpajmed karamelliserat bacon

  • 1 t 35 min
  • 10 personer

Ingredienser

  • 100 g bacon
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 st äggulor
  • 100 g smör
  • 3 msk florsocker
  • 1 dl sirap
  • 1,5 dl farinsocker
  • 2 st ägg
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 200 g pecannötter
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Deg: Sikta vetemjöl och florsocker i en skål. Smula ner 80 g smör och tillsätt äggulorna. Arbeta ihop ingredienserna till en deg och lägg i plastfolie. Låt degen vila i kylen i 20 minuter.
  2. Stek baconskivorna tills de är spröda och krispiga. Låt baconet rinna av på hushållspapper och hacka sedan i mindre bitar.
  3. Sätt ugnen på 175⁰C (160⁰C i varmluftsugn).
  4. Kavla ut degen på en mjölad yta och lägg den i en pajform. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. 
  5. Fyllning: Värm sirap i kastrull, ta av innan den når kokpunkt och låt svalna. Smält smöret i en kastrull. Vispa samman smöret med farinsocker, tillsätt ägg (2 st) under kontinuerlig omrörning. Blanda i sirap och vaniljsocker.
  6. Grovhacka pecannötterna och fördela i pajformen. Häll smeten över nötterna och toppa med bacon. 
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Titta till pajen ibland och se så att den blir fint gyllenbrun.
  8. Låt pajen svalna innan servering.