Blomkål med bacon och ostsås - Recept - Tulip

Blomkål med bacon och ostsås

(3 st) Mitt betyg: 0

Blomkål med bacon och ostsås

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Tulip bacon 125 g
  • 1 kg blomkål
  • 1,5 dl riven ost
  • 3 dl vispgrädde
  • Chiliflakes
  • 0,5 dl hackad färsk persilja
  • Flytande smör
  • Salt och peppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
  2. Skölj blomkålen och dela den i mindre bitar, gör detta även med stocken. Du kan med fördel skära blasten till strimlor. Lägg blasten och stocken i botten och ett lager av  blomkålsbuketterna i toppen i en ugnsform. Peppra och salta lite. Dela baconen i mindre bitar och lägg hälften av mängden ovanpå.
  3. Lägg på resten av blomkålsbuketterna, slå på grädde och ost. Lägg över resten av baconen och ringla gärna lite smör på de blomkålsbuketter som inte täcks av baconen.
  4. Grädda i ugnen i cirka 35-40 minuter. Garnera med hackad persilja.


Tips

Kan servera med ris om man önskar mer matig rätt.