Fläskmedaljonger med bacon

Fläskmedaljonger med baconoch grillade grönsaker

(0 st) Mitt betyg: 0

Fläskmedaljonger med baconoch grillade grönsaker

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

HONUNG MARINAD
  • 1 tsk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0,25 tsk spiskummin
  • 0,5 st färsk chili
  • Salt & peppar
KÖTT & BACON
  • 400 g Fläskfilé
  • 8 st stjälkar rosmarin
GRÖNSAKER
  • 1 st aubergine
  • 1 st squash
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • Oregano
  • 12 st små tomater
  • 1 msk citronsaft
  • Olja
Skriv ut recept

Njut av en härlig kombination av mört fläskkött, krispigt bacon och färska grillade grönsaker. Med den rika smaken av fläsket, det salta baconet och den saftiga fräschören från grönsakerna får du en komplett måltid som passar både som lunch eller middag.


Gör så här

HONUNGMARINAD

  1. Blanda honung, balsamvinäger, olivolja, spiskummin, chili, salt och peppar till en honungsmarinad.

KÖTT & BACON

  1. Skär filén i 8 bitar i ca 3 cm tjocka skivor.
  2. Vira en skiva bacon runt varje skiva ryggbiff.
  3. Stick in en kraftig kvist rosmarin i sidan och hela vägen genom ryggbiffsbiten så att baconskivan behålls och samtidigt ger smak.

GRÖNSAKER

  1. Skölj grönsakerna.
  2. Skär aubergine och squash i skivor och strö över salt.
  3. Rensa paprikorna från fröna och skär dem i mindre bitar.

GRILL & SERVERING

    1. Pensla köttbitarna med honungsmarinad och grilla dem.
    2. Grilla först på ytorna och sedan på baconkanterna.
    3. Pensla grönsaksbitarna med lite olja, strö över oregano och grilla tills grönsakerna får grillmärken, lägg sedan alla grönsaksbitar och tomater i en oljesmord stekpanna på grillen.
    4. Ringla över citronsaft och olja över grönsakerna.
    5. Tillsätt vid behov lite vatten.
    6. Vänd grönsaksbitarna då och då tills de är mjuka och saften rinner från tomaterna.
    7. Servera de grillade ryggbiffsmedaljongerna tillsammans med de grillade grönsaker.