Gammaldags BI-Bourbon och kanderade bacon

Old Fashioned BI-Bourbonmed bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Old Fashioned BI-Bourbonmed bacon

Ingredienser

BI (BACONINFUSED) BOURBON
  • 3 skivor bacon ca 60 g
  • olja
  • 75 cl bourbon whiskey
KANDISERET BACON
  • 150 g bacon i skiver
  • Brun farin
OLD FASHIONED BI-BOURBON
  • 1 skiva apelsin
  • 1 strimmel citronskal
  • 1 isbit
  • 0,5 skiva kandiseret bacon
  • 5 cl bourbon
  • 2 stänk angostura
  • 2 hela körsbär
Skriv ut recept

Whiskyklassikern Old Fashioned antas ha sitt ursprung i Pendennis Club, en herrklubb i Kentucky. Drinken eller coctailen uppfanns av en bartender på klubben på 1880-talet. Ingredienserna är enkla; bourbon, angostura, citron eller apelsin, en isbit och socker - här ersatt av sötningen hos de kanderad baconen. Överraskningen är att lägga till en rökig smak av bacon till whiskyn via "baconinfusion".


Gör så här

BI (BACONINFUSED) BOURBON:
Stek 60 g baconskivor på en mycket varm panna i lite olja tills de är knapriga och gyllene.
Häll av baconfettet och sila det i en kanna med 75 cl bourbon och rör om.
Täck kannan med folie och lägg den i frysen i 1-2 dagar.
Sikta fett från blandningen genom en sil och filtrera sedan genom ett kaffefilter.
Häll den filtrerade bourbon i en flaska.

KANDERADE BACON:
Förvärm ugnen till 200 ° C.
Lägg 150 g baconskivor på en bakplåt med bakplåtspapper och strö dem med brunt socker.
Baka tills sockret smält, vänd då baconskivorna.
Baka tills baconskivorna blir bruna, ta ut dem och lägg dem på ett bakplåt.

GAMLA FASHIONED BI-BOURBON:
Skär en skiva apelsin och en remsa citronskal.
Lägg is och bourbon i ett whiskyglas.
Stänk av Angostura i.
Lägg 1 skiva kanderad bacon i.
Dekorera med 1/2 skiva apelsin på kanten av glaset. Servera omedelbart garnerad med körsbär och citronremsa på en bambuspett.