Halloweenpizza- med bacon och skinka
- 45 min
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt Tulip Bacon, skivat á 125g
- 1 pkt Tulip Kokt skinka, strimlad
- 2 rullar pizzadeg
- 1 burk krossade tomater
- 1 tärning köttbuljong
- 1 liten gul lök
- 5 kvistar färst persilja
- 2 tsk torkad oregano
- 2 dl riven mozzarella
- 4 körsbärstomater
- 1 grön paprika
- 4 svarta oliver utan kärnor
- Vegetabilisk olja
- Salt och peppar
Gör så här
1. Sätt ungen på 200°C
2. Börja med tomatsåsen. Finhacka löken, stek i olja, 4–5 min på låg värme.
3. Lägg i tomaterna, buljongtärning, hackad persilja och oregano. Sjud såsen i 10 min med lock, smaka av med salt och papper. Alternativt kan du använda en färdig tomatsås på burk.
4. Rulla ut pizzadegen och skär 4 mumie-huvuden, lägg på tomatsås och mozzarella.
5. Lägg på bacon på pizzan så att det ser ut som bandage.
6. Lägg på den kokta strimlade skinkan uppe på.
7. Skär paprikan så att det kan se ut som tänder och näsa på pizzan.
8. Skär körsbärstomater och oliver, placera dem på pizzan som ögon.
9. Sätt in i ugnen i 12min, 200°C.
10. Serveras direkt för bästa smakupplevelse!
En enkel och rolig halloweenpizza - ät och njut!
Tips
Servera med grönsaker och grön pesto för ytterligare smak!