Ost och baconsås - Ostdipp - Recept - Tulip

Ost och baconsås

(2 st) Mitt betyg: 0

Ost och baconsås

  • 25 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 200 g Tulip Bacon i skivor
  • 1,5 msk smör
  • 1,5 mks mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 250 g riven cheddarost
  • 100 g naturell färskost
  • 2 st salladslök
  • Salt
  • Chili
Skriv ut recept

Alla som gillar sås måste prova det här receptet på ost och baconsås som funkar perfekt att använda som dipp också! En härlig ostsås med cheddar och färskost, smaksatt med chili och tabasco och sälta från bacon!

 


Gör så här

  1. Bacon: Stek baconskivorna krispiga i ugnen vid 200°C i 10-15 minuter.
  2. Häll av fettet och låt skivorna kallna.
  3. Hacka baconet grovt.
  4. Ostdipp: Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjöl.
  5. Värm smörblandningen något i kastrullen.
  6. Tillsätt mjölk och vispa runt tills du har en sås.
  7. Tillsätt färskost och riven cheddarost och rör runt tills osten smält.
  8. Smaka av med salt, chili och tabasco.
  9. Servering: Blanda i mestadels av baconet och servera dippeni en skål.
  10. Toppa med det sista baconet och hackad salladslök.
  11. Serveras varm.