Karamelliserat bacon med choklad

Karamelliserat bacon med choklad

(0 st) Mitt betyg: 0

Karamelliserat bacon med choklad

  • 45 min

Ingredienser

  • 2 pkt Tulip Bacon
  • 2 msk Farinsocker
  • 75 g Mörk choklad
Skriv ut recept

Antal: 12-14 stycken

Prova något nytt och gör dina egna läckra karamelliserade baconskivor med choklad.

Det är ingen hemlighet att krispigt bacon är gott. Men kombinationen av det krispiga baconet tillsammans med den söta chokladen smakar extra gott. Receptet på karamelliserat bacon är mycket enkelt och till det behövs endast ett paket bacon, farinsocker och choklad - ingredienser som många redan har i köket. Dessa smaskiga bacon treats bör ätas inom 3 dagar, förvarade kylskåp.

 


Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Fördela baconskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt.

Stek baconskivorna lätt i 5-7 minuter i ugnen. De skall inte vara bruna och krispiga - än!

Ta ut plåten och strö över brunt farinsocker över skivorna.

Stek på dom i ugnen igen i ca 6-8 minuter så att de blir karamelliserade. Se upp så det inte bränner.

Ta ut skivorna och låt kallna.

Smält chokladen och ringla över eller doppa skivorna i chokladen.

Låt chokladen stelna innan servering.