Köttfärsbiffar med bacon och fetaost - Recept - Tulip

Köttfärsbiffar med bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Köttfärsbiffar med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk oregano
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater ca 400 g
  • 1 ägg
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Skär baconet i mindre bitar. Fräs baconet i en stekpanna utan fett. Låt svalna.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Smula osten i mindre bitar och grovhacka hälften av oliverna. Lägg ner färsen i en bunke och tillsätt bacon, lök och vitlök. Häll ner hälften av osten, oliver och krydda med oregano, salt och peppar. Knäck ner ägget och tillsätt ströbröd. Blanda och forma till biffar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek biffarna tills de fått fin färg på bägge sidor. Tillsätt krossade tomater och puttra samman i ca 5 minuter.
  4. Toppa med smulad fetaost, oliver och hackade örter. Servera med kokt potatis eller pasta.