Lövbiffgryta med bacon - Recept - Tulip

Lövbiffgryta med bacon

(4 st) Mitt betyg: 0

Lövbiffgryta med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 4 skivor lövbiff, ca 500 g
  • 1 gul lök
  • 1 vitlökslyfta
  • 300 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk finhackad timjan
  • 2 dl grädde
  • Salt och svartpeppar
  • 900 g fast potatis
  • Saltgurka
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Dela baconet i mindre bitar. Skär lövbiff i fina strimlor. Skala och skär löken i fina skivor.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Rensa och skär svampen i kvartar.
  4. Hetta upp en rejäl kastrull eller traktörpanna och fräs baconet tills det fått lite färg. Tillsätt
    smör och skivad lök tillsammans med finhackad vitlök. Fräs i några minuter och tillsätt
    köttet. Låt köttet steka tills det fått lite färg, rör om då och då. Tillsätt svampen och fräs
    ytterligare några minuter tills vätskan kokat bort. Krydda med lite salt och peppar.
  5. Häll ner vinet och låt det få ett uppkok. Tillsätt dijonsenap, timjan och grädde. Puttra samman
    i 15 minuter utan lock .
  6. Servera med saltgurka och kokt potatis.