Köttfärsgratäng med potatis och bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 800 g fast potatis
- 1 gul lök
- 1 vitlökslyfta
- 5 tomater
- 500 g nötfars
- 2 msk olivolja
- 1 tsk oregano
- 1 msk smör
- 2 dl riven ost
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och koka potatisen mjuk, låt den svalna och skär i centimetertjocka skivor.
- Dela baconet i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär tomaterna i skivor.
- Hetta upp en stekpanna och fräs lök och vitlök med bacon och olivolja tills det fått lite färg. Blanda ner nötfärsen och krydda med salt, peppar och oregano. Stek tills färsen är genomstekt, blanda då och då.
- Smörj en ugnssäker form med smör och fördela ut ett lager potatis. Fördela ut lite av nötfärsen och skivade tomater. Avsluta med ett lager ost. Gör om samma moment och avsluta med tomater och ost.
- Gratinera i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg och osten smält.