Kycklinggryta med bacon och kokosmjölk - Recept - Tulip

Kycklinggryta med bacon och kokosmjölk

(1 st) Mitt betyg: 0

Kycklinggryta med bacon och kokosmjölk

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Tulip Bacon i skivor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul löl
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 2 msk mango chutney
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 burk kokosmjölk, ca 400 g
  • 50 g cashewnötter, rostade och grovhackade
  • 2 msk grovhackad koriander
  • salt och peppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Koka ris enligt förpackning.
  2. Skär baconet i mindre bitar. Dela kycklingen i portionsbitar.
  3. Skala och finhacka vitlök och lök.
  4. Hetta upp olivolja i en rejäl kastrull och fräs lök, vitlök och bacon tills det fått lite färg.
  5. Lägg ner kyckling och krydda med curry, salt och peppar. Stek i några minuter under omrörning.
  6. Tillsätt mango chutney, chiliflakes och kokosmjölk.
  7. Låt grytan puttra i ca 15 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  8. Hacka och rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
  9. Servera med hackade nötter, koriander och kokt ris. Gärna med lite extra mango chutney vid sidan av.