![](/media/216233/kycklinggryta-med-bacon-och-kokosmjoelk-130.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&rnd=132894812550000000)
Kycklinggryta med bacon och kokosmjölk
- 4 personer
Ingredienser
- 1 paket Tulip Bacon i skivor
- 4 kycklingfiléer
- 1 vitlöksklyfta
- 1 gul löl
- 1 msk olivolja
- 1 msk curry
- 2 msk mango chutney
- 1 nypa chiliflakes
- 1 burk kokosmjölk, ca 400 g
- 50 g cashewnötter, rostade och grovhackade
- 2 msk grovhackad koriander
- salt och peppar
Gör så här
- Koka ris enligt förpackning.
- Skär baconet i mindre bitar. Dela kycklingen i portionsbitar.
- Skala och finhacka vitlök och lök.
- Hetta upp olivolja i en rejäl kastrull och fräs lök, vitlök och bacon tills det fått lite färg.
- Lägg ner kyckling och krydda med curry, salt och peppar. Stek i några minuter under omrörning.
- Tillsätt mango chutney, chiliflakes och kokosmjölk.
- Låt grytan puttra i ca 15 minuter tills kycklingen är genomkokt.
- Hacka och rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
- Servera med hackade nötter, koriander och kokt ris. Gärna med lite extra mango chutney vid sidan av.