Kycklingsallad med bacon - Recept - Tulip

Kycklingsallad med bacon

(1 st) Mitt betyg: 0

Kycklingsallad med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
  • 2 kycklingbröst
  • 2 ägg
  • 1 avokado
  • ½ gurka
  • 1 ask cocktailtomater, 250 g
  • 1 romansallad
  • 100 g blåmögelost
  • 50 g parmesan
  • Cesardressing
  • Brödkrutonger
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Skär baconet i mindre bitar och stek det frasigt i en stekpanna utan fett. Låt det rinna av på hushållspapper.
  2. Ugnsbaka kycklingen på 200 grader, kryddat med lite salt och peppar tills den är genomstekt i ca 20 minuter. Skär i skivor.
  3. Koka äggen mjuka i ca 6 minuter. Skala och dela i halvor.
  4. Dela, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar. Skiva gurkan tunt. Dela tomaterna i halvor. Plocka, skölj och dela salladen i mindre bitar.
  5. Varva salladen med alla goda grönsaker, kyckling och bacon. Toppa med smulad blåmögelost och hyvlad parmesan.
  6. Servera gärna med ceasardressing och brödkrutonger.