Köttfärsgryta med bacon - Recept - Tulip

Köttfärsgryta med bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Köttfärsgryta med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt Tulip Bacon i skivor, 125 g
  • 500 g nötfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tärning köttbuljong
  • smör
  • 1 msk curry
  • chilipulver (mängd efter smak)
  • salt
  • ris
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Koka riset enl förpackning.
  2. Hacka löken, skär purjolöken i små halvmånar och skär baconet i centimeterstor bitar.
  3. Bryn köttfärsen i smöret, gärna i en gjutjärnsgryta. När färsen har fått färg, tillsätt curry och chilipulver efter smak. Sänk sedan temperaturen och låt fräsa under lock.
  4. Tillsätt lök och purjolök och bryn ytterligare en liten stund under lock.
  5. Lägg i krossade tomater, buljongtärningen och tomatpurén i grytan och  rör om. Låt den puttra ihop sig under lock medan du steker baconet.
  6. Stek baconen till fin färg och lägg sedan på hushållspapper för att rinna av. Lägg sedan i baconet i den puttrande grytan och rör om ordentligt. Smaka av och tillsätt mer kryddning.
  7. Servera med ris och en sallad.