Baconpaj - Ostpaj med bacon - Recept - Tulip

Ostpaj med baconmed gräslökcrème toppad med knaperstekt bacon

(6 st) Mitt betyg: 0

Ostpaj med baconmed gräslökcrème toppad med knaperstekt bacon

  • 1 t 15 min

Ingredienser

Pajdeg
  • 100 g saltat smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning Gräslökscrème
  • 2 dl naturell färskost
  • Hackad gräslök
Skriv ut recept

Ostpaj med knaperstekt bacon är perfekt till buffé, kräftskivan eller till förrätt. Använd en smakrik prästost och toppa med salt bacon och gräslökscrème. Detta recept räcker till 12 mindre bitar, perfekt till exempelvis buffé.

 


Gör så här

Pajdeg

  1. Blanda ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen 15 minuter och kavla sedan ut och lägg i pajform (gärna med löstagbar botten).
  2. Nagga med gaffel och förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 10 minuter.

Fyllning

  1. Vispa ihop allting utom osten och baconet.
  2. Knaperstek baconet och lägg på hushållspapper. Låt svalna och hacka eller smula till mindre bitar.
  3. Lägg osten i det förgräddade pajskalet och strö över hälften av baconet och häll på äggstanningen. Ställ in mitt i ugnen i ca 45 minuter eller tills den fått fin färg. Låt kallna.

Gräslökscrème

  1. Blanda ihop och lägg i en spritspåse.
  2. Skär pajen i portionsbitar och spritsa gräslökscréme på och toppa med resten av baconet.