Pannkakor med bacon - Krispiga pannkakor - Recept - Tulip

Pannkaka med bacon

(3 st) Mitt betyg: 0

Pannkaka med bacon

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

Skriv ut recept

På tyska "Schinkenspeckpfannkuchen". Pannkakor är älskade i alla länder, både söta till efterrätt och matpannkakor utan socker med kött och grönsaker. Krispiga pannkakor med bacon smakar gott, nybakat som kallt. Tillsammans med frukt är baconpannkakor en bra start på dagen.

 


Gör så här

Krispiga pannkakor

  1. Häll mjöl i en stor skål och bilda ett hål i mitten av mjölet.
  2. Tillsätt salt, ägg och mjölk mitt i mjölet och vispa tills degen är mjuk.
  3. Häll degen i en kanna.
  4. Stek baconskivor i lite olja tills de är krispiga.
  5. Häll stekfettet i en skål.
  6. Lägg de stekta baconskivorna på en pappershandduk.
  7. Häll 1 tsk. baconfett på pannan per pannkaka.
  8. Häll ca 2 dl smet i pannan.
  9. Bryt baconskivor i mindre bitar och strö över smeten.
  10. Stek pannkakorna.
  11. Servera pannkakan med frukt och grönsaker efter smak.