Pesto med bacon & Tapenade med bacon

Pesto med bacon & Tapenade med bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Pesto med bacon & Tapenade med bacon

  • 40 min
  • 8 personer

Ingredienser

PESTO MED BACON
  • 30 g Tulip bacon i skivor
  • 50 g pinjenötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk basilika
  • 40 g parmesanost
  • 1 msk kapris
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • Salt
  • nymald peppar
  • olja
SERVERING
  • rostat bröd
TAPENADE MED BACON
  • 40 g bacon i skivor
  • olivolja
  • 0,5 röd chili
  • 125 g soltorkade tomater i olja
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk lagereddike
  • Salt
  • färskmalen peppar
KÖKSREDSKAP
  • mixer eller stavmixer
Skriv ut recept

Tapenade och pesto är två klassiker som produceras i stora mängder. Smaken är karakteristisk och kan ge en extra smakupplevelse för många rätter eller bara förvandlas till ett mellanmål på en bit bröd. Tillsätt bacon och allt blir ännu bättre.


Gör så här

PESTO MED BACON ca 2 dl:
Stek 30 g baconskivor i en mycket varm panna med lite olja tills de är knapriga och gyllene.
Lägg de stekta baconskivorna på papper.
Kyl och finhacka. 

Stek pinjenötter i en torr panna på medelhög värme. Låt svalna.
Hacka vitlök. 
Häll hackad bacon, pinjenötter och vitlök och basilikablad i en bunke.
Mixa till en pasta.
Tillsätt riven parmesan, kapris, vinäger och 1 dl olja som mixar till en jämn massa. Justera tjockleken med olivolja.
Krydda med salt och nymalt peppar.

TAPENADE MED BACON, ca. 2 dl:
Stek 40 g baconskivor på en mycket varm panna i lite olja tills de är knapriga och gyllene.
Lägg de stekta baconskivorna på en papper.
kyla och finhacka.

Skölj och rengör chili från frön och hacka den.
Mixa torkade tomater i olja med 1 dl olivolja, hackad chili och lagervinäger.
Krydda tapenaden med salt och nymalen peppar.

SERVERING:
Servera pesto och tapenade som snacks på små rostade brödskivor.


Tips

Pesto och tapenade kan användas till flera rätter, t.ex. soppa, pasta, kött och grillrätter.