Ryggbiff av kalvfilé

Ryggbiff av kalvfilémed bacon, spetskål & champinjoner

(0 st) Mitt betyg: 0

Ryggbiff av kalvfilémed bacon, spetskål & champinjoner

  • 1 t 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip skivat bacon
  • 2 kg ryggbiff av kalvfilé
  • 8 st stjälkar färsk timjan
  • 1 knippe körvel
  • Salt & peppar
  • 1 st spetskål
  • 200 g portobellosvamp eller champinjoner
  • 1 st citron
  • 50 g parmesanost
  • 8 msk lingonsylt
Skriv ut recept

Denna rätt är en smakrik symfoni av spetskål, champinjoner och mör kalvfilé, kompletterad med en touch av sötma från lingonsylt. Baconets knapriga textur ger en härlig kontrast till den saftiga köttet och de krämiga champinjonerna, vilket ger en måltid som är full av smak och njutning.


Gör så här

  1. Rensa köttet från senor och fett om det finns.
  2. Lägg ett snitt i ytterkanten på längden av steken.
  3. Krydda ryggbiffen med färsk timjan, körvel, salt och peppar och lägg på ett galler med en stekpanna under. Tillsätt en liter vatten i stekpannan.
  4. Värm ugnen till 200 °C och sätt in steken i ugnen i 10 min. Sänk sedan temperaturen till 85 °C och sätt en termometer i höger ben. Kärntemperaturen är inställd på 58 °C. Efter tillagningen vilar steken 10 minuter.
  5. Det som är kvar i stekpannan kokas ner till 3 dl och används som sås.
  6. Stek bacon krispigt i en stekpanna. Låt svalna på hushållspapper och skär sedan till mindre bitar
  7. Dela spetskålen på mitten och blanchera den i två minuter.
  8. Krydda och rosta hälften av portobellosvampen. Skär dem sedan i skivor och lägg ihop dem med spetskål.
  9. De sista svamparna skärs i papperstunna skivor och läggs upp över spetskålen och de stekta svamparna. Riv över lite citronskal.
  10. Strö knaperstekt bacon över spetskål och svamp.
  11. Riv parmesanost på ett rivjärn.
  12. Servera med lingonsylt. Smaklig måltid!