Här har vi ett klassiskt tilltugg! Baconlindade dadlar är otroligt enkelt att göra och blir en perfekt kombination av sött och salt. Den söta och mjuka dadeln tillsammans med det krispiga och salta baconet kan inte gå fel. Baconlindade dadlar passar perfekt till fördrinken, som tilltugg innan maten, eller som en tapasrätt.
De baconlindade dadlarna tillagas enkelt och snabbt i ugn. Tänk på att kärna ur dadeln innan den lindas in i baconet. Det är lagom att varje dadel lindas in i en halv baconskiva. Lägg dem på en ugnsfast form och se till så att baconskarven ligger nedåt så att baconet inte lossnar från dadeln när det tillagas.
Leta fram ditt finaste fat och lägg upp dina baconlindade dadlar på. Ta dadlarna till nästa nivå genom att toppa dem med färsk rosmarin vid servering. Hacka dem lite grann för att få ut oljorna som ger mer smak. Dessutom blir rosmarinen en härlig färgklick på tallriken.
Kan du inte få nog av bacon och vill testa fler härliga baconrecept att laga till tapasmiddagen eller fördrinken? Varför inte testa Twisted bacon eller Pizzabullar också!