
Våfflor med baconmed hemlagad glass, baconkrisp och nyponkompott
- 25 t 45 min
- 4 personer
Ingredienser
- 50 g smör
- 150 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 50 g socker
- 250 g mjölk
- 2 ägg
- 100 g Tulip Bacontärningar
- 1 burk dulce de leche
- 5 dl vispgrädde
- 75 g vatten
- 75 g vinäger
- 500 g nypon
- 250 g socker
Gör så här
- NYPONKOMPOTT: Koka vatten, vinäger och 250 g socker. När det kokar, tillsätt nypon.
- Låt koka upp. Kompotten bör helst lämnas svalt i 24 timmar före servering.
- VÅFFLOR MED BACON: Smält smör i en kastrull på låg värme.
- Rör i vetemjöl, bakpulver, 50 g socker, mjölk, ägg och det smält smöret tillsammans.
- Baka på ett varmt våffeljärn.
- BACONKRISP: Stek bacon krispigt på en kastrull.
- GLASS: Vispa grädden och vänd sedan ner burken med dulce de leche.
- Kyl i minst 4 timmar.
- SERVERING: Våfflor, glass och nyponkompott serveras snyggt på ett fat ihop