Våfflor med bacon - Glass och nyponkompott - Recept - Tulip

Våfflor med baconmed hemlagad glass, baconkrisp och nyponkompott

(0 st) Mitt betyg: 0

Våfflor med baconmed hemlagad glass, baconkrisp och nyponkompott

  • 25 t 45 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g socker
  • 250 g mjölk
  • 2 ägg
  • 100 g Tulip Bacontärningar
  • 1 burk dulce de leche
  • 5 dl vispgrädde
  • 75 g vatten
  • 75 g vinäger
  • 500 g nypon
  • 250 g socker
Skriv ut recept

Våfflor och glass är älskat av många, men har man inte ätit våfflor med bacon innan måste det provas! Serveras med glass och nyponkompott och får en god sälta av baconkrisp.

 


Gör så här

  1. NYPONKOMPOTT: Koka vatten, vinäger och 250 g socker. När det kokar, tillsätt nypon.
  2. Låt koka upp. Kompotten bör helst lämnas svalt i 24 timmar före servering.
  3. VÅFFLOR MED BACON: Smält smör i en kastrull på låg värme.
  4. Rör i vetemjöl, bakpulver, 50 g socker, mjölk, ägg och det smält smöret tillsammans.
  5. Baka på ett varmt våffeljärn.
  6. BACONKRISP: Stek bacon krispigt på en kastrull.
  7. GLASS: Vispa grädden och vänd sedan ner burken med dulce de leche.
  8. Kyl i minst 4 timmar. 
  9. SERVERING: Våfflor, glass och nyponkompott serveras snyggt på ett fat ihop