Gör-det-själv Pulled Pork - recept från Tulip

Gör-det-själv Pulled Pork

(0 st) Mitt betyg: 0

Gör-det-själv Pulled Pork

  • 4 personer

Ingredienser

  • Karréstek från gris 1 st ev utan senor
RUB
  • 25 g farinsocker
  • 1-2 msk., 12 g senapspulver
  • 20 g salt
KRYDDOR
  • 2 msk., 15 g paprikakrydda
  • 1 msk., 8 g svartpeppar
  • 1 stor msk., 10 g spiskummin
  • 1-2 msk. chili
  • 1 msk. torkade flingor eller cayennepeber
PULLED PORK SÅS
  • 2 dl steksky från Pulled Pork
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 dl din favoritketchup
  • 1 msk. farinsocker
  • 1 msk. rödlök tärnat
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • citronskal från ½ eko citron
Skriv ut recept

Laga din egen pulled pork med en läcker rub och sås. Läs receptet nedan och följ instruktionerna... Smaklig måltid!

 


Gör så här

KRYDDOR & RUB

  1. Rosta kryddorna kort på en het stekpanna tills rök stiger ur pannan.
  2. Stekningen "väcker" kryddorna och ger en djupare smak.
  3. Låt kryddorna svalna och vänd ihop med övriga ingredienser.
  4. Gnid in och knåda rubben väl in i karrésteken, gärna med handskar. Vanligtvis används bog i traditionell pulled pork. Bog används också i vår egen Pulled Pork, men detta recept är baserat på karréstek, då det är ett bra alternativ och lättare att få tag på.
  5. Lägg nu karrésteken i en plastpåse och stäng med snöre eller klämma. Dra gärna en annan plastpåse över för att vara säker på att det inte går hål i påsen. Låt köttet marinera i kylskåp i 12-24 timmar.

PULLED PORK

  1. Ta ut köttet och lägg i en långpanna täckt med bakplåtspapper eller i en stekgryta.
  2. Tillaga i ugn vid 110 °C i 10-12 timmar. Använder du en stekpanna eller liknande rekommenderas att ösa med steksky efter ca. 4 timmar och igen efter 7 timmars stekning.
  3. Om du använder en gryta som inte slutar tätt, som en stekpanna eller tagine, så är det lämpligt att tillsätta 2 dl vatten till steken så att den inte torkar ut. För att vara säker på att köttet har nått rätt stektemperatur kan du sätta in en stektermometer i steken efter de 10 timmarna.
  4. Kärntemperaturen ska helst vara 92 grader.
  5. Låt Pulled Pork vila i ca. 15 minuter före servering. 

PULLED PORK-SÅS

  1. Koka upp vinäger, farinsocker och ketchup med steksky.
  2. Ta kastrullen från värmen och vänd ner rödlök, vitlök och citronskal.
  3. "Riv" Pulled Pork med 2 gafflar och vänd med Pulled Pork Sauce för att ge ännu mer saft, krydda och djup till rätten.