Pumpasoppa med pulled pork - Tulip

Pumpasoppamed Pulled Pork och rostade pumpafrön

(1 st) Mitt betyg: 0

Pumpasoppamed Pulled Pork och rostade pumpafrön

  • 55 min

Ingredienser

  • 550 g Tulip Pulled Pork alt. Pulled Beef
  • 2 st Gul lök
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 2 msk Sambal Oelek
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1000 g Pumpa, butternut alt. muscat
  • 4 dl Vatten
  • 2 msk Grönsaksfond
  • 3 dl Creme Fraiche
  • 2 dl Grädde
  • 2 tsk Äppelcidervinäger
Topping
  • Salt
  • Peppar
  • Spiskummin
  • Paprikakrydda
  • Tulip Pulled Pork alt. Pulled Beef
Skriv ut recept

Pumpasoppa med pulled pork är en perfekt kombination av sött och salt. Den krämiga pumpasoppan blir ännu godare när den toppas med smakrik pulled pork. Denna härliga höstmåltid passar perfekt som förrätt eller huvudrätt och är enkel att göra.


Gör så här

Hacka gul lök, vitlök och stek tillsammans med smör, sambal oelek, tomatpuré tills löken blivit lätt genomskinlig.

Skala, dela och tärna pumpan i mindre bitar och rör ner i kastrullen tillsammans med löken. Fräs försiktigt i 3min, tillsätt sedan vatten, fond, och kryddor.

Låt soppan koka tills pumpan fått koka sönder.

Tillaga pulled pork enligt anvisning på förpackningen

Avsluta med att röra ner creme fraiche och grädde, mixa sedan soppan slät med en stavmixer. Smaka sedan av soppan med äppelcidervinäger, salt peppar och eventuella kryddor efter smak.

Servera soppan med Tulip Pulled Pork, och toppa med lite hackad persilja och pumpakärnor.


Tips

Spara tid genom att tillaga Tulip Pulled pork i mikrovågsugn! 

Gör hål i plastförpackningen, lägg i en mikrovänlig form/skål och tillaga på full effekt i 3 minuter. Öppna påsen och dra isär köttet, tillaga ytterligare 3 minuter på full effekt.

Klart!