Spareribs med melon, fetaost och myntasallad

Spareribs med melonfetaost och myntasallad

(0 st) Mitt betyg: 0

Spareribs med melonfetaost och myntasallad

  • 15 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 paket Tulip Spareribs
  • 800 g fast potatis
  • Olja
  • Salt & peppar
tillbehör
  • Smokey BBQ sås
melonsallad
  • 1,5 kg vattenmelon
  • 200 g fetaost
  • 1 kruka mynta
  • citron
Skriv ut recept

En fräsch och somrig sallad med vattenmelon, fetaost och mynta. Förbered spareribs snabbt i ugn eller grill och servera tillsammans med potatisklyftor i ugn! 


Gör så här

  1. Tillaga spareribs enligt förpackningsanvisningen.
  2. Sätt ugnen på 220 grader.
  3. Skär potatisen i klyftor och fördela på i en ugnsfast form eller plåt. Ringla oljan och samt salt och peppra.
  4. Sätt i ugnen i ca 40 minuter eller tills den fått fin färg. 


Melonsallad 

  1. Skala melonen och skär i kuber.
  2. Smula fetaosten över melonen.
  3. Blanda melon och fetaost, riv myntan för hand i mindre bitar.
  4. Pressa saften från citronen över melon-mixen och rör om.
  5. Serveras väl kylt.

Servera tillsammans med BBQ sås valfri grönsallad.

 


Tips

Välj annan typ av melon för olika konsistenser och sötma.