Ugnspannkaka med strimlad skinka - Tulip

Ugnspannkaka med strimlad skinka

(3 st) Mitt betyg: 0

Ugnspannkaka med strimlad skinka

  • 50 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g Tulip strimlad skinka
  • 4 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
Skriv ut recept

Ugnspannkaka med skinka är en klassisk och enkel rätt som passar utmärkt till vardagsmiddagen. Den mjuka och luftiga pannkakan i kombination med den salta skinkan är en smakupplevelse som passar både stora och små. Servera gärna med rårörda lingon för extra smak och fräschör.


Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Häll mjöl, salt och hälften av mjölken i en bunke och rör om till en jämn, klumpfri smet.
Häll på resten av mjölken. Vispa till sist ner äggen.
Bryn den strimlade skinkan lätt i en stekpanna. Häll sedan över i en smord form, långpanna eller låt ligga kvar i stekpannan. 
Häll smeten över skinkan och grädda mitt i ugnen i ca 40-50 minuter. Servera med rårörda lingon.