Bacon-sill med örter

Bacon-sill med örter

(0 st) Mitt betyg: 0

Bacon-sill med örter

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 st hel marinerad sill
  • 375 g Tulip Bacon
  • 1 bunt dragon
  • 1 bunt körvel
  • 1 bunt persilja
  • 1 bunt gräslök
  • 1 bunt krasse
  • 2 st selleri
  • 1 st fänkål
  • 4 skivor rågbröd
  • 2 dl olja
  • salt
Majonnäs
  • 3 äggulor
  • 1 tsk senap
  • citronsaft från en halv citron
Garnering
  • ätbara blommor
Skriv ut recept

Blir denna bacon-sill till midsommaren eller julens sillbord? En solklar favorit ni bara måste prova!


Gör så här

Tvätta alla örter. Hacka hälften. Stek ett paket bacon och hacka skivorna i små bitar.
Häll av baconfettet och blanda det hackade baconet och de hackade örterna.
Vänd sillfiléerna i bacon-ört-blandningen så att de är helt täckta. Den andra hälften av örter och blommor används som dekoration.

Skär fänkål och selleri tunt. När de väl är skurna tunna, läggs de i isvatten, så de krullar sig.
Lägg resterande bacon på bakplåtspapper och tillaga i ugn vid 180 ° C i ca. 10 minuter.

 

MAJONNÄS

Lägg senap, salt, citronsaft och äggulor i en skål och vispa väl. Tillsätt olja i en tunn ström medan du ständigt vispar.

 

SERVERING

Bred rågbrödet med majonnäs och lägg bacon-ört-marinerad sill ovanpå brödet. Lägg 3 skivor bacon på så att de bildar ett lock. Toppa sedan med selleri och fänkål. Garnera med örter och blommor.