Baconsill med örter
- 1 t 0 min
- 4 personer
Ingredienser
- 4 st hel marinerad sill
- 375 g Tulip Bacon i skivor
- 1 bunt dragon
- 1 bunt körvel
- 1 bunt persilja
- 1 bunt gräslök
- 1 bunt krasse
- 2 st selleri
- 1 st fänkål
- 4 skivor rågbröd
- 2 dl olja
- Salt
- 3 äggulor
- 1 tsk senap
- Citronsaft från en halv citron
- Ätbara blommor
Gör så här
Baconsill
- Tvätta alla örter. Hacka hälften. Stek ett paket bacon och hacka skivorna i små bitar.
- Häll av baconfettet och blanda det hackade baconet och de hackade örterna.
- Vänd sillfiléerna i bacon-ört-blandningen så att de är helt täckta. Den andra hälften av örter och blommor används som dekoration.
- Skär fänkål och selleri tunt. När de väl är skurna tunna, läggs de i isvatten, så de krullar sig.
- Lägg resterande bacon på bakplåtspapper och tillaga i ugn vid 180 ° C i ca. 10 minuter.
MAJONNÄS
- Lägg senap, salt, citronsaft och äggulor i en skål och vispa väl.
- Tillsätt olja i en tunn ström medan du ständigt vispar.
SERVERING
- Bred rågbrödet med majonnäs och lägg bacon-ört-marinerad sill ovanpå brödet.
- Lägg 3 skivor bacon på så att de bildar ett lock.
- Toppa sedan med selleri och fänkål.
- Garnera med örter och blommor.
Tips
Testa även detta recept: Baconmajonnäs