Baconbiffar - Baconlindade färsbiffar - Recept -Tulip

Baconbiffar

(0 st) Mitt betyg: 0

Baconbiffar

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 500 g nötfars
  • ½ gul lök
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk dijonspenap
  • 3 msk finhackad persilja
  • Smör
  • 3 dl sky (silad) och vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 ½ msk majsstärkelse
  • 2 dl grädde
  • ½ tsk rosépeppar
  • 900 g delikatesspotatis
  • Haricots verts
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj potatisen och dela potatisarna på längden i halvor. Lägg på en plåt och ringla runt rapsolja. Grädda i 25 min.
  3. Hacka löken fint. Blanda lök, havregryn, majsstärkelse, mjölk, ägg, salt, peppar, socker, senap och persilja. Blanda väl och låt stå 10 min.
  4. Vänd ner färsen i blandningen och arbeta ihop till en fast och smidig smet.
  5. Häll en skvätt vatten i stekpannan och vispa runt. Sila ner stekskyn i en måttkanna. Fyll på med vatten till bra konsistens (cirka 3 dl). Häll tillbaka i stekpannan och tillsätt fond. Rör ut majsstärkelsen i lite av grädden. Häll det och resterande grädde samt lätt stött rosépeppar i stekpannan. Låt koka upp försiktigt under omrörning med visp. Sjud några min. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg ner biffarna i såsen och låt sjuda 5–10 min, tills biffarna är genomstekta. 
  7. Koka upp lättsaltat vatten,  lägg i haricots verts och låt stå 3 minuter.