Omelett med bacon - Recept - Tulip

Omelett med bacon- stekt potatis & västerbottenost

(2 st) Mitt betyg: 0

Omelett med bacon- stekt potatis & västerbottenost

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

OMELETT
  • 1 paket Tulip Bacontärningar
  • 8 st ägg
  • 4 msk olivolja
  • 12 st små kokta potatisar
  • 1 dl västerbottenost
  • 2 msk gräslök
  • Salt
  • Peppar
KÅLSALLAD
  • Spetskål
  • Körsbärstomater
Skriv ut recept

En riktigt god omelett med bacon, västerbottenost, stekt potatis och kålsallad. Funkar perfekt till både frukost, brunch, lunch och middag. Bacon omelett när den är som bäst!

 


Gör så här

Tillagning av omelett med bacon och kålsallad

Omelett:

  1. Stek Tulip bacon (tärna, skivor eller använd färdiga bacontärningar) tills de är spröda och krispiga. Låt baconet rinna av på hushållspapper. 
  2. Skär de kokta potatisarna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite olivolja.
  3. Blanda sedan smeten till varje omelett – ägg, olivolja, bacon, västerbottenost, gräslök, salt och peppar.
  4. Lägg en klick smör i en stekpanna och värm till medelvärme. Häll sedan i äggsmeten.
  5. Rör lätt i omeletten, tills den stelnar. Fördela sedan ¼ av den stekta potatisen på omeletten och stek den helt klar, cirka 3 minuter.
  6. När omeletten är klar, vik den på mitten och lägg på en tallrik.
  7. Gör om samma process med resterande smet, så att du får 4 st fina och gyllenbruna omeletter.

Kålsallad:

  1. Skölj och skär spetskålen fint.
  2. Skär körsbärstomaterna i halvor.
  3. Blanda spetskålen och tomaterna med olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela kålsalladen på omeletterna och toppa sedan med ännu mer bacon efter önskemål.