Bacontarteletter med rödkålssallad

Bacontarteletter med rödkålssallad

(0 st) Mitt betyg: 0

Bacontarteletter med rödkålssallad

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

Dekoration
  • Granatäpplekärnor
  • Grovhackad mandel
Skriv ut recept

Prova dessa goda bacontarteletter med färsk rödkålssallad. Du kan servera de både som tillbehör till exempelvis kyckling- eller potatisröra eller som en lättare lunch. Det går snabbt att göra och är lätt att variera. 

 


Gör så här

  1. Lägg 4 skivor bacon tätt intill varandra på en plåt med bakplåtspapper. 
  2. Lägg 3-4 skivor bacon på andra hållet, ovanpå det första lagret bacon och fläta ihop skivorna.  Fortsätt tills du har en flätad "baconfilt".
  3. Fläta varje baconpaket (7-8 skivor) till en fyrkant, du ska ha totalt 4 flätade rutor. 
  4. Grädda rutorna i ca 15 min i ugnen på 200°C tills de är gyllenbruna och krispiga. 
  5. Lägg rutorna över ett glas och låt de svalna helt medan de formas till en tartelett. 
  6. Finhacka rödkålen, skala apelsinen och skär i mindre bitar. 
  7. Blanda rödkålen och apelsinen tillsammans med persilja och blåbär i en skål. Om det finns apelsinjuice på skärbrädan, rör ner den i salladen. 
  8. Lägg lite rödkålssallad i varje bacontartelett och garnera med granatäpplekärnor och mandel. 
  9. Servera bacontarteletterna med resten av rödkålssalladen vid sidan av. 

 

SE HUR LÄTT DET ÄR. SMAKLIG MÅLTID:


Tips

Knyt ett snöre försiktigt runt baconrutorna när du hänger de över glaset för att de lättare ska ta form. 

Se receptet som video: