
Bacontarteletter med rödkålssallad
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 500 g Tulip bacon, skivat
- 400 g rödkål
- 1 apelsin
- 1 dl finhackad persilja
- 100 g blåbär
- Granatäpplekärnor
- Grovhackad mandel
Gör så här
- Lägg 4 skivor bacon tätt intill varandra på en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg 3-4 skivor bacon på andra hållet, ovanpå det första lagret bacon och fläta ihop skivorna. Fortsätt tills du har en flätad "baconfilt".
- Fläta varje baconpaket (7-8 skivor) till en fyrkant, du ska ha totalt 4 flätade rutor.
- Grädda rutorna i ca 15 min i ugnen på 200°C tills de är gyllenbruna och krispiga.
- Lägg rutorna över ett glas och låt de svalna helt medan de formas till en tartelett.
- Finhacka rödkålen, skala apelsinen och skär i mindre bitar.
- Blanda rödkålen och apelsinen tillsammans med persilja och blåbär i en skål. Om det finns apelsinjuice på skärbrädan, rör ner den i salladen.
- Lägg lite rödkålssallad i varje bacontartelett och garnera med granatäpplekärnor och mandel.
- Servera bacontarteletterna med resten av rödkålssalladen vid sidan av.
Tips
Knyt ett snöre försiktigt runt baconrutorna när du hänger de över glaset för att de lättare ska ta form.
Se receptet som video:
SE HUR LÄTT DET ÄR. SMAKLIG MÅLTID: