Bakad potatis med bacon och fyllning – Tulip

Bakad potatis med bacon

(2 st) Mitt betyg: 0

Bakad potatis med bacon

  • 1 t 35 min
  • 4 personer

Ingredienser

Fyllning Skriv ut recept

Fylld bakad potatis med krämig skinkröra är ett enkelt vardagsrecept som passar hela familjen. Perfekt att laga både till vardag och helg. Vår bakade potatis är fylld med en krämig blandning av crème fraiche, spenat, skinka och ost.

Bakpotatis är en riktig klassiker, och de allra flesta har nog ätit det med det klassiska tillbehöret skagenröra. Men med vårt recept på bakad potatis med bacon får du en ny version med nya smaker, och som fungerar även för den som inte ätet skaldjur.

Bakpotatis tillagas med skalet på, därför är det viktigt att du tvättar den före tillagning. Pricka potatisen så att skalet inte spricker i ugnen. När du gjort detta virar du 4 baconskivor runt varje potatis och fäster dem med tandpetare. De ska sedan plockas bort när potatisen kommit ut ur ugnen.

När potatisen kommit ut ur ugnen skär du ut ett lock och gräver t innehållet. Mosa det med en gaffel och blanda med fyllningen. På så sätt får du en jämnare fördelning av potatis och röra i varje tugga. Smart, eller hur? Fyll potatisen med röran, toppa med riven ost och gratinera.

Innan servering kan du dekorera med lite klippt smörgåskrasse, ett basilikablad och lite flingsalt.

Sugen på fler goda middagsrecept för hela familjen? Testa Langos och Potatisgratäng med bacon också!

 


Gör så här

Bakad potatis med bacon

  1. Skala och skär löken i små bitar.
  2. Stek mjukt tills löken karamelliserat sig. Tillsätt spenat. Blanda i crème fraiche, skinka, hälften av osten och svartpeppar.
  3. Tvätta och pricka potatisen med en gaffel.
  4. Vira baconskivor runt potatisen, ca 4 skivor per potatis. Fäst ändarna med tandpetare.
  5. Ställ i ugnen i 200 grader i ca 80 minuter eller tills potatisen känns mjuk. Ta bort tandpetarna.
  6. Skär lock av potatisar och gräv ut innehållet och mosa det med en gaffel. Blanda med fyllningen. Lägg fyllningen i potatisarna och toppa med ost.
  7. Baka i ugn ca 10 minuter tills osten smälter.
  8. Dekorera med klippt smörgåskrasse, basilikablad och flingsalt.