Bakad potatis med bacon och krämig röra - Recept - Tulip

Bakad potatis med bacon

(2 st) Mitt betyg: 0

Bakad potatis med bacon

  • 1 t 35 min
  • 4 personer

Ingredienser

Fyllning Skriv ut recept

Fylld bakad potatis med krämig baconröra är ett enkelt vardagsrecept som passar hela familjen. Fylld med en krämig blandning av crème fraiche, skinka och ost!

 


Gör så här

Bakad potatis med bacon

  1. Skala och skär löken i små bitar.
  2. Stek mjukt tills löken karamelliserat sig. Tillsätt spenat. Blanda i crème fraiche, skinka, hälften av osten och svartpeppar.
  3. Tvätta och pricka potatisen med en gaffel.
  4. Vira baconskivor runt potatisen, ca 4 skivor per potatis. Fäst ändarna med tandpetare.
  5. Ställ i ugnen i 200 grader i ca 80 minuter eller tills potatisen känns mjuk. Ta bort tandpetarna.
  6. Skär lock av potatisar och gräv ut innehållet och mosa det med en gaffel. Blanda med fyllningen. Lägg fyllningen i potatisarna och toppa med ost.
  7. Baka i ugn ca 10 minuter tills osten smälter.
  8. Dekorera med klippt smörgåskrasse, basilikablad och flingsalt.