Caesarsallad med kyckling och bacon - Recept - Tulip

Caesarsallad med kyckling och bacon

(2 st) Mitt betyg: 0

Caesarsallad med kyckling och bacon

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt. Tulip Kalkonbacon
  • 125 g franskbrød
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk. salt
  • 200 g romansallad
  • 500 g kycklingbröst
  • 40 g parmesan
  • 0,5 dl krasse
  • 2 stk. äggulor
  • 3 msk. rapsolja
  • 1 msk. äppelcidervinäger
Skriv ut recept

En klassiker som alla har smakat men kanske inte vågat pröva att göra själv. Här följer ett recept på caesarsallad med kyckling och bacon som är enkelt och gott! Perfekt att bjuda familj och vänner på.

 


Gör så här

Caesarsallad med kyckling och bacon

  1. Knaperstek kalkonbaconet i ugnen på 200 °C i ca 15 min.
  2. Lägg sedan baconet på en bit hushållspapper och låt fettet rinna av.
  3. Vänd ner brödbitarna i olivolja och havssalt och stek dem i ugnen på 200°c tills de är spröda och har fått gyllene färg.
  4. Vispa vinäger och äggulorna i en skål.
  5. Tillsätt olja i en fin stråle medan du vispar. Smaka av med salt och nymalen peppar.
  6. Bryn kycklingfilén i en stekpanna och stek färdigt i ugnen.
  7. Blanda sallat och dressing och lägg upp på ett stort fat. Lägg på kyckling, kalkonbacon och brödkrutongerna.
  8. Toppa med färsk klippt krasse och riven parmesanost.