Caesarsallad med kyckling och bacon
- 1 t 0 min
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt. Tulip Kalkonbacon
- 125 g franskbrød
- 0,5 dl olivolja
- 1 tsk. salt
- 200 g romansallad
- 500 g kycklingbröst
- 40 g parmesan
- 0,5 dl krasse
- 2 stk. äggulor
- 3 msk. rapsolja
- 1 msk. äppelcidervinäger
Gör så här
Caesarsallad med kyckling och bacon
- Knaperstek kalkonbaconet i ugnen på 200 °C i ca 15 min.
- Lägg sedan baconet på en bit hushållspapper och låt fettet rinna av.
- Vänd ner brödbitarna i olivolja och havssalt och stek dem i ugnen på 200°c tills de är spröda och har fått gyllene färg.
- Vispa vinäger och äggulorna i en skål.
- Tillsätt olja i en fin stråle medan du vispar. Smaka av med salt och nymalen peppar.
- Bryn kycklingfilén i en stekpanna och stek färdigt i ugnen.
- Blanda sallat och dressing och lägg upp på ett stort fat. Lägg på kyckling, kalkonbacon och brödkrutongerna.
- Toppa med färsk klippt krasse och riven parmesanost.