Lasagne med Pulled Pork

Lasagne med Pulled PorkLagat i airfryer

(0 st) Mitt betyg: 0

Lasagne med Pulled PorkLagat i airfryer

Ingredienser

Lasagne Tomatsås
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 1 msk tomatpure
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 st gul lök
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl köttbuljong
  • Salt och peppar
  • Olja till stekning
Ostsås
  • 60 g smör
  • 60 g vetemjöl
  • 6,5 dl mjölk
  • 80 g riven ost
Skriv ut recept

En annorlunda lasagne med pulled pork smidigt lagad i airfryer, en ny favorit för hela familjen! 


Gör så här

Pulled Pork:
Öppna påsen med pulled pork, häll både köttet och buljongen i en ugnssäker form. Stek köttet i airfryern i cirka 15 minuter på 180 grader. Ta ut köttet efter 7-8 minuter, vänd sedan pulled porken och låt köttet stekas i ytterligare 7-8 minuter. Medan köttet steks, gör du en god tomatsås och en vit ostsås. När köttet är klart, ta ut det ur formen och dra isär med två gafflar.

Tomatsås:
Stek löken, tillsätt hackad chili, finhackad vitlök och riven morot. Blanda väl. Tillsätt tomatpuré, hackade tomater och buljong. Låt koka upp. Smaka av med lite socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda tills köttet är klart i airfryern. När köttet är isär draget häll i tomatsåsen och blanda väl.

Ostsås:
Börja med att smälta smöret. Tillsätt mjöl och mjölk och låt det småkoka i 4-5 minuter tills mjölsmaken försvinner. Tillsätt ost och smaka av med salt och peppar.

Lasagne:
Lägg ett lager köttfärssås i botten av en ugnssäker form som passar i airfryern. Lägg sedan på lasagneplattor och lite ostsås. Upprepa denna process 3 gånger. Avsluta med ostsås och toppa med riven ost. Stek lasagnen i airfryern i cirka 15 minuter vid 180 grader. Låt lasagnen stå i 5 minuter innan servering. Servera med en god sallad.

 

Så här lagar du Pulled Pork i en air fryer:

  1. Klipp upp påsen som innehåller Pulled Pork och häll både köttet och buljongen i en ugnssäker form.

 

2. Stek i Airfryer i cirka 15 minuter vid 180 grader. Ta ut köttet efter 7-8 minuter, vänd det och stek i ytterligare 7-8 minuter.

3. När det är klart, ta bara ut formen och dra isär köttet med två gafflar.

OBS: Det är viktigt att komma ihåg att alla airfryer-maskiner kan bete sig olika.