Fläskfilégryta med bacon - Recept - Tulip

Fläskfilégryta med bacon

(1 st) Mitt betyg: 0

Fläskfilégryta med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 600 g fläskfilé
  • ½ burk svarta oliver utan kärnor (250 g)
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl vipsgrädde
  • 2 klyftor vitlök
  • 1-2 msk dijon senap
  • 1-2 tsk dragon torkad
  • 2 tsk hackad gräslök
  • 900 g delikatess potatis
  • Salt och svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Strimla bacon och bryn knaprigt i en lite smör.
  3. Hacka vitlöken och skiva oliverna. Stek det tillsammans med baconet. Lägg sedan över allt i en annan stekpanna som det kan puttra på svag värme.
  4. Bryn fläskfilén i skivor i den använda pannan. Salta och peppra och flytta allteftersom över i pannan med bacon.
  5. När allt kött är stekt slå i grädde, creme fraiche och senap i stekpannan och låt koka samman till simmig konsistens. Krydda med dragon och gräslök. Slå sedan såsen över köttet och bacon. Låt puttra under lock i ca 5-10 min.
  6. Servera med kokt potatis och något grönt.