Fläskfilégryta med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 600 g fläskfilé
- ½ burk svarta oliver utan kärnor (250 g)
- 2 dl creme fraiche
- 3 dl vipsgrädde
- 2 klyftor vitlök
- 1-2 msk dijon senap
- 1-2 tsk dragon torkad
- 2 tsk hackad gräslök
- 900 g delikatess potatis
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Koka potatisen.
- Strimla bacon och bryn knaprigt i en lite smör.
- Hacka vitlöken och skiva oliverna. Stek det tillsammans med baconet. Lägg sedan över allt i en annan stekpanna som det kan puttra på svag värme.
- Bryn fläskfilén i skivor i den använda pannan. Salta och peppra och flytta allteftersom över i pannan med bacon.
- När allt kött är stekt slå i grädde, creme fraiche och senap i stekpannan och låt koka samman till simmig konsistens. Krydda med dragon och gräslök. Slå sedan såsen över köttet och bacon. Låt puttra under lock i ca 5-10 min.
- Servera med kokt potatis och något grönt.