Grönkålspizza med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 2 färska pizzadegar på rulle, à 225 g
- 100 g grönkål
- 1 rödlök
- 2 mozzarella, à 125 g
- Svartpeppar
- 2-3 msk röd pesto
- 50 g parmesan, hyvlad
- 50 g pinjenötter, rostade
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela baconet i mindre bitar. Rulla ut degarna på två ugnsplåtar täckt med bakplåtspapper. Vik in degen runtom så att det bildas en liten kant.
- Repa grönkålen i mindre bitar och skär bort stjälken. Skala och dela löken på mitten, skär i tunna skivor.
- Fördela ut mozzarella i mindre bitar över pizzorna. Toppa med grönkål, bacon och lök. Ringla över pesto och krydda med lite svartpeppar. Baka av i mitten av ugnen i ca 15 minuter i omgångar tills pizzorna fått fin färg och är genomgräddade.
- Toppa med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter och resten av peston.