Kantarellpaj med bacon - Svamppaj - Recept - Tulip

Kantarellpaj med bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Kantarellpaj med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
  • 300 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 100 g bladspenat
  • 2 msk smör
  • 5 ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 150 g riven ost, t.ex. Västerbotten eller prästost
  • 1 rulle färsk pajdeg, ca. 250 g
  • 1 msk smör (till formen)
  • Salt och svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en springform som mäter cirka 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen tills pajskalet fått lite färg.
  3. Strimla baconet, rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och skiva löken.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek svamp och lök i 2 msk smör tills vätskan kokat bort lägg upp på ett fat. Stek baconet tills det fått lite färg och tillsätt spenat, fräs i några minuter och blanda ner svampblandningen. Krydda med lite salt och peppar.
  5. Knäck ner äggen i en bunke och tillsätt grädde och mjölk, vispa samman och krydda med lite salt och peppar.
  6. Fyll pajskalet med hälften av den rivna osten och svampblandningen. Häll över äggstanningen och toppa med resten av osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills pajen fått fin färg och är genomgräddad.
  7. Låt svalna och toppa pajen med lite färsk spenat.