Krämig risotto

Krämig risottomed baconlindade kycklinglår

(0 st) Mitt betyg: 0

Krämig risottomed baconlindade kycklinglår

  • 45 min
  • 4 personer

Ingredienser

Kyckling & Bacon Risotto
  • 350 g risottoris
  • 2 dl vitt vin
  • 50 g smör
  • 75 g parmesanost
  • 1 st citronskal
  • 1 st stor lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja/rapsolja
  • 1,5 l kycklingbuljong
  • Salt & peppar
  • Persilja
Skriv ut recept

Risotto har gradvis blivit en favorit i många hem. Det är lätt att förbereda och det smakar väldigt gott, med en utsökt krämig konsistens! I det här receptet ger vi extra smak till den milda italienska rätten. Vi serverar risotton med baconlindade kycklinglår, lägger den ovanpå den krämiga risotton och låter rätten ta smak från både kyckling och bacon.


Gör så här

Kyckling och bacon

  1. Ta bort skinn och brosk från änden på kycklingklubborna så att endast ben syns. Skär av den yttre delen av benet. 
  2. Krydda låren med salt och peppar och linda in varje lår i två skivor bacon. Om det behövs, använd några tandpetare för att hålla ihop baconet.
  3. Lägg kycklinglåren på en plåt med bakplåtspapper och grädda låren i ugnen på 200°C i ca 18-20 min.
  4. Valfritt - Pensla låren när halva tillagningstiden gått med lite barbecuesås som kommer att karamelliseras under den sista tiden i ugnen.

Risotto

    1. Hacka lök och vitlök och fräs i en stor stekpanna med lite smör och olja på medelvärme. Löken ska bli glansig och mjuk utan att ta färg. Koka upp buljong i en kastrull.
    2. Lägg i risottoriset i pannan och stek riset i några minuter.
    3. Tillsätt vitt vin, rör om och låt vinet koka bort.
    4. Tillsätt lite buljong i taget och rör ner risotton hela tiden. Tillsätt mer buljong och upprepa tills buljongen är slut och riset är färdigt. Det tar cirka 20 minuter.
    5. Tillsätt slutligen riven parmesanost, den sista smöret, lite bredbladig persilja, krossad svartpeppar och rivet citronskal. Krydda risotton med salt och eventuellt peppar. 
    6. Lägg kycklingen ovanpå risotton så att risotton kan suga upp lite av den läckra kycklingjuicen.
    7. Garnera till sist med riven parmesanost. Smaklig måltid!