Kycklingfilé lindade i baconmed avokado samt bacon bakade tomater
- 1 t 0 min
- 4 personer
Ingredienser
BACONLINDAD KYCKLINGFILÉ- 4 st kycklingfilé
- 500 g Tulip Bacon i skivor
- 1 st citron, endast skal
- 4 st mogen avokado
- 1 st citron, bara saft
- Salt och peppar
- 24 st körsbärstomater
- 1 klyfta vitlök
- Salt och peppar
- Sallad
- Lime
Gör så här
BACONLINDAD KYCKLINGFILÉ
Slå den tjocka delen av kycklingfiléen lite tunnare och krydda dem med peppar och rivet citronskal.
Använd ett helt paket bacon per kycklingfilé (125 g).
Lägg skivorna med bacon så att de överlappar något och lägg de bankade filéen ovanpå. Vik baconändarna över och tryck fast dem ordentligt.
Stek dem i en het panna. När de är snyggt gyllene och krispiga på båda sidor tas de av pannan.
Spara stekfettet!
TOMATER MED BACONFETT
Lägg tomaterna med stjälkarna i en liten ugnsfastform.
Riv vitlök i det smälta baconfettet och häll över tomaterna. Krydda med salt och peppar.
Baka dem i ugnen i 20-25 min på 200 ° C.
KROSSAD AVOKADO
Krossa avokadoköttet med en gaffel tillsammans med citronsaft, salt och peppar.
BACONLINDAD KYCKLINGFILÉ - forts
De sista 10 minuter av bakningstid för tomaterna ställer du in kycklingfiléen i ugnen, så du är säker på att de är klara. Det kan vara svårt att kontrollera med allt bacon runt.
SERVERING
Servera allt med en krispig sallad och eventuellt saften från en lime.