Pizza med bacon och rödlök | Tulip

Pizza med bacon och rödlök med fetaost

(1 st) Mitt betyg: 0

Pizza med bacon och rödlök med fetaost

Ingredienser

  • 3 dl ljummet fingervarmt vatten
  • 50 g jäst
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • ½ dl olivolja
  • 6 ½ dl vetemjöl
Pizza
  • 150 g fetaost
  • 1 burk tomatsås
  • 1 pkt Tulip Bacon
  • 1 stor rödlök
  • 1 kruka basilika
Skriv ut recept

Gör så här

Deg

  • Rör ut jästen i vatten i en degbunke. Blanda i socker, salt, olivolja.
  • Blanda i mjölet och knåda degen elastiskt med köksassistent på högsta fart, de tar ca 10–20 min. Jäs pizzadegen i en stor bunke, under handduk i 35 min.
  • Dela degen i fyra bitar och baka ut dem med hjälp av en kavel på mjölat bord eller på bakplåtspapper (eller köp färdig… Det är okej.)

Pizza

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Fördela tomatsås, bacon, fetaost och skivad rödlök jämt över pizzan. Baka därefter av pizzan i ca 10 minuter, eller tills den fått fin färg. Servera med färsk basilika.